EGYESÜLETÜNK TÖRTÉNETE

Megalakul a helyi sportegyesület tömegsport és labdarúgó szakosztályokkal.
1960
Kézilabda szakosztály viszi a falu hírét.
1974-1978

Többnyire társadalmi összefogással épül meg az első öltöző, amely 27 évig szolgálta a helyieket.

1977
Csak a tömegsport áll a sportolni vágyók rendelkezésére.
1984-1987
Megalakul a helyi futball csapat.
1987
Rendszeressé válnak az öregfiúk csapat mérkőzései, akik azóta is rendszeresen játszanak mérkőzéseket.
1990
Az 1987-ben megalakult csapat a legalsó osztálytól menetelve kivívja a megye 1. osztályú indulás jogot.
1995
A tudatos csapatépítés meghozza a gyümölcsét, hiszen a megyei bajnokságot megnyerve, az átszervezések miatt a csapat az NB II-es bajnokságú indulási jogot szerez.
2000
A bajnokságnak fél évig tagja a csapat, majd az alsóház csapatait az NB III-ba sorolják. Stabil tagja az NB III mezőnyének az együttes. Azóta is folyamatosan tagja a megyei első osztály mezőnyének a teskándi csapat. Sikeres pályázat eredményeképpen elkészül a felújított öltöző épület, amely 4 öltözőjével, a felső szinten kialakított klub helyiségével a kor követelményeinek megfelelő szolgáltatást nyújt a használóinak.
2004
Egyesületünk a ma működő megyei 1 osztályú csapatok közül az egyik legrégebbi tagja az első osztályú küzdelmeknek. Külön büszkeség, hogy az egyik legkisebb lélekszámú településként tartjuk fent a megye 1-es tagságunkat. A helyi általános iskolával, valamint az óvodával való jó kapcsolat is hozzájárul az egyesületünk sikerességéhez. Jelenleg 11 csapattal működik az egyesület, közel 190 igazolt labdarúgóval, közöttük kb. 120 utánpótlás korú játékossal!
Napjainkban

DICSŐSÉGFAL

Felnőtt korosztály

Megye 1. bajnokság

I. helyezés: 1999/2000

II. helyezés: 1998/1999, 2010/2011

III. helyezés: 2006/2007, 2020/2021

Sport M kupa elődöntő: 2010/2011

Zala Megyei kupa döntő: 2020/2021

“Ifi” csapat

Megye 1. bajnokság

I. helyezés: 1998/1999, 2010/2011, 2017/2018

II. helyezés: 2009/2010, 2011/2012, 2018/2019

3. helyezés: 2008/2009, 2015/2016

VEZETŐK

BOGNÁR ISTVÁN (ELNÖK)

SIPOS LÁSZLÓ

PALKÓ TIBOR

DEÁK ÁDÁM

TÓTH BÁLINT

LÉTESÍTMÉNYÜNK

Egyesületünk öltözője 2004-ben került átadásra. A 170 m2 alapterületű épületben összesen 4 öltözővel rendelkezünk hazai és vendég csapataink számára. Mindez alkalmassá teszi a létesítményt utánpótlás tornák rendezésére is.

A létesítményben két pálya található: versenypálya valamint edzőpálya. A versenypálya öntözőrendszerrel ellátott, míg mindkét pálya rendelkezik világítással.

A létesítménynél lévő játszótér valamint a 2020-ban átadott büfé hozzájárul a közösségi élethez.

SZAKMAI STÁB

PERGEL ATTILA

Megye1 edző, U14-U16 utánpótlás vezető

2016-tól a Megye 1-es felnőtt csapatunk edzője vagyok. Családommal Zalaegerszegen élek. Igazi focicsalád vagyunk, feleségem a ZTE női csapatának edzője, míg fiaim Dávid és Bence a Teskánd KSE felnőtt csapatában játszanak.

2020 januártól a felnőtt csapat irányítása mellett az U14, U16 és U19-es csapatok koordinálása is a feladatom. A jövőben Egyesületünk, az edzők és jómagam is azon leszünk, hogy a gyermekek minél jobb körülmények között legyenek és megfelelő képzést kapjanak. Céljaink továbbra is, hogy a település és környéki focizni vágyó gyerekeknek lehetőséget adjunk a játék tanulásához. Fontos, hogy a korosztályokba újabb és újabb belépők

legyenek. Szeretnénk a játékosoknak a lehetőségeknek megfelelően a legtöbbet megadni. Ettől az évtől bevezetnénk az egyéni képzést is. Minél jobb eredményeket szeretnénk elérni a velünk azonos vagy alacsonyabb osztályú utánpótlás nevelő egyesületekkel.

SZITA PÉTER

U19

42 éves vagyok, s gyermekkoromtól foglalkozom labdarúgással, játékosként Megye2, Megye1 és NB3-s bajnokságokban Becsvölgye, Vasszécsény, Rum, Teskánd valamint Böde csapataiban. Teskándon közel 10 évet töltöttem játékosként, csapatkapitányként.

Aktív pályafutásomat UEFA B licence-s edzőként a ZTE valamint a Police Ola egyesületeiben folytattam.

Pedagógus végzettségem, edzői képesítésem valamint tapasztalatom garancia a minőségi munkára.

Célunk az U19-es csapattal a dobogón végezni a bajnokságban, s a felnőtt csapattal együttműködve a fiatalokat felkészíteni a felnőtt bajnokságokban való szereplésre, remélhetőleg a nevelőegyesületükben, Teskándon.

DEÁK ÁDÁM

U16

1999-ben költöztünk családommal Teskándra. Itt kezdtem el labdarúgó karrierem is, itt mutatkoztam be először felnőtt csapatban is. 2008 szeptembere óta dolgozom a Teskándi Közös Önkormányzati Hivatalba műszaki ügyintézőként. Fontos, hogy amit kaptam a labdarúgástól, mind edzőként, mind vezetőként a legtöbbet tudásom szerint vissza tudjam adni. Nagyon jó a kapcsolat mind az edző kollégákkal, mind vezetőség tagjaival, munkámból adódóan pedig a falu lakosságával is, így büszke vagyok rá, hogy a Teskánd „család” tagja lehetek.

Büszke vagyok az utánpótlás bázisunkra, ami a környéken települési szinten egyedülálló.

KÓSA LÁSZLÓ

U13, U14, U7-U13 utánpótlás vezető

54 éves vagyok, s  gyermekkoromtól kötődöm a labdarúgáshoz, aktív játékosként megfordultam a ZTE, Zala Volán csapataiban, valamint alacsonyabb osztályokban is.

UEFA B licence-s edzőként korábban a Tungsram, ZTE, Police Ola U11/U13-as korosztályaival foglalkoztam, amely mellett immáron 11 éve a Böde felnőtt csapatának vezetőedzője vagyok.

Képzettségem, tapasztalatom garancia a minőségi munkára mindkét (U13, U14) korosztályban. Emellett a Bozsik programhoz tartozó csapatok utánpótlás vezetői feladatait is ellátom.

A gyerekek felkészítését, tanítását mindegyik csapatnál szakmailag képzett, jól felkészült, megbízható edzők végzik. Nagy hangsúlyt kell fektetni az edzések színvonalára, hisz a mai világ annyi hatást gyakorol a gyerekekre, annyi választási lehetőséget tár eléjük, hogy fontos valamivel megfogni és megtartani őket. Ha jó hangulatban, játékos feladatokon keresztül ismertetjük meg a futball alapjait, a gyerekek úgy tanulnak, hogy közben lehet észre sem veszik. Ez a cél a jövőre nézve.

GULYÁS BÁLINT

U9/U11

2018-tól kaptam meg azt a megtisztelő feladatot, hogy vezethetem a Teskánd KSE U9 és U11-es utánpótlás csapatait. A klubhoz 2016 nyarán igazoltam és jelenleg is a Megyei I. osztályú csapatunkat erősítem.

Az MLSZ Grassroots diplomámat 2018-ban szereztem meg, Augusztustól pedig már el is kezdtük a csapattal az őszi Bozsik-tornákra való felkészülést. Fontosnak tartottam a szakmai képzés megszerzését, azért hogy minél szélesebb látókörben tudjam a labdarúgásban megszerzett tapasztalataimat átadni a fiataloknak.

Nekünk edzőknek fő feladatunk a gyerekek megismerése, érdeklődésük folyamatos fenntartása, nem csak magát a labdarúgást oktatjuk, hanem teljes értékű embert is nevelünk.

HORVÁTH JÓZSEF

U7

Teskánd KSE labdarúgó U7-es korosztály óvodásainak 2011 óta tartom az edzéseket. Számomra öröm látni, hogy a felsőbb korcsoportokban is nagyon sokan folytatják a labdarúgást. Céljaim, amit edzéseken szeretnék elérni, a labdarúgás megszerettetése, sportághoz kötődés, alapvető mozgáskultúra kialakítása, önbizalom építése, technikai alapok oktatása játékokon keresztül, a gyerekek mozgásigényének kielégítése.

Ebben a korosztályban nagyon fontosnak tartom a koordinációs képesség, az ügyesség illetve az egyensúlyérzék fejlesztését. Nagyon sok olyan feladatot végzünk, amik ezeket a képességeket fejlesztik. Labdás és labda nélküli, illetve lábbal és kézzel végzendő feladatok egyaránt szerepelnek az edzéseken. Ezek a képességek minden sportág alapjait képezik. Ha a későbbiekben nem is ezt a sportágat választják, nagy hasznát veszik más sportágakban is. Lehetőségünk van már ebben a korosztályban is versenyeken részt venni, ősszel és tavasszal a Bozsik torna keretein belül, télen pedig teremtornák színesítik a programot.

Pedagógusként és edzőként is fontosnak tartom, hogy a gyerekek már kicsi korban ismerkedjenek a mozgás különféle formáival szervezett keretek között is.

NÉMETH LÁSZLÓ

Női csapat

1984-ben költöztem Zalaegerszegre és 12 éves korom óta veszek részt aktívan a magyar labdarúgásban. Végigjártam a korosztályos bajnokságokat, iskoláim labdarúgó csapataiban is rendszeresen szerepeltem. Legmagasabb szinten NB III-ban játszottam és 1994 óta a zalaegerszegi kispályás labdarúgás résztvevője vagyok. 2004. évben a Zala Police Se kispályás labdarúgó csapatának elnökévé választottak mely tisztséget azóta is betöltöm.

A Megyei Női labdarúgáshoz 2015 őszén csatlakoztam, amikor felkértek a Végh Farm Pakod KSE női csapatának irányítására. 2017 nyarán kerestek meg a Lets Do It Technoroll Teskánd női csapatának játékosai, majd Deák Ádám, aki az elmúlt években a csapatot irányító edző volt. Örömmel fogadtam el a felkérést és a csapat irányítását, hiszen 35 éve a labdarúgás közege, közössége a „második családom.

TAKÁCS JÓZSEF ATTILA

Gondnok

Takács József, avagy mindenki „Taki bácsija” 1951-ben született Zalaegerszegen. 1986-tól lakik Teskándon. Sportszerető emberként 1998-ban csatlakozott egyesületünkhöz, amelynek azóta is meghatározó tagja. Feladata a pályák, a létesítmény gondozása, karbantartása, rendezvények lebonyolítása, hangosítás. Emellett valamennyi teskándi eseményen szervezőként találkozhatunk vele.