Türje SE - Teskánd KSE 0 : 7 (0:5)
Türje, 2018. november 17. 14:00

 

Türje SE: Magyar, Horváth, Dadai, Dóczi, Haga, Nagy, Virág, Kolompár

 

Teskánd: Dezső (László, Németh M), Németh N, Borbély, Rinczki, Szekér, Nagy, Nyakó

 

G: Németh N (2, 23, 55, 70), Szekér (39), Nyakó (10, 14,)

Németh László:

2018. november 17-én Türjére látogatott csapatunk.  Tartottam a mérkőzéstől több dolog miatt is  de legfőképpen azt szerettük volna elkerülni, hogy a bajnokságban  még pont és rúgott gól nélkül álló  házigazdák ellenünk törjék meg ezt a „csendet” . Az első félidőben azt kaptam a lányoktól amit vártam és amit kértem tőlük az öltözőben a kezdés előtt. Ellenfelünk gyakorlatilag a félpályát nem tudta átlépni a feltolt és határozott védekezésünk illetve az agresszív letámadásaink miatt.  Már a második percben megszereztük a vezetést de legnagyobb meglepetésemre a  „ játékvezető sporttárs” LES címén nem adta meg a gólunkat. Ezt a döntését egy rövid szabályismertetés után felülbírálta 1-0. Az első félidőt 5-0-ás vezetéssel zártuk és elégedett voltam a játékkal is. Sajnos a második félidőben a vezetésünk tudatában kicsit felületesebbé váltunk nem koncentráltunk és a kidolgozott helyzeteinket sorra elhibáztuk. A második félidőben „csak” kettő gólt sikerült rúgnunk de nem is ezért vagyok egy kicsit dühös hanem azon tény miatt , hogy ellenfelünk több támadást is végig vitt a pályán és kapusunknak volt dolga.  Örülök a győzelemnek bár tudjuk, hogy nem a mezőny legerősebb csapatával játszottunk de már rá fért a csapatra egy kis siker. Gratulálok csapatomnak a győzelemhez illetve a Türjei csapatnak a kitartásukhoz és akarat erejükhöz .Nagyon sok sikert kívánok nekik a továbbiakban.

 

November 24-én délután utolsó őszi meccsünkön fogadjuk a „visszavágóra” Türje csapatát és mivel azon a hétvégén egyesületünk női labdarúgói játszanak csak hazai pályán így várjuk szurkolóinkat 14.00 órától a mérkőzésre.

Még egy gondolat engedtessék meg nekem. Nem szoktam ennyire nyíltan foglalkozni a játékvezetéssel de egy kicsit megalázónak tartom azt ahogy néhányan a játékvezető sporttársak közül a Női labdarúgáshoz állnak. Mivel már nem először tapasztalok ilyen hiányosságokat és tudom , hogy mások is vannak ezzel  így muszáj szóvá tennem. Természetesen MINDEN TISZTELETEM A KIVÉTELNEK és AKINEK NEM INGE NE VEGYE MAGÁRA .

A csapatoknak 1 órával a mérkőzés kezdete előtt ott kell lenni a pályánál akár hazai akár vendég csapat. Tisztában kell lennünk a versenykiírással , játékszabályokkal illetve minden olyan tényezővel mely egy labdarúgó mérkőzés végkimenetelét befolyásolhatja (pályaméret,játékosok száma,csere lehetőségek, büntető terület , sportszerűség , stb.) .

Mire gondolok:

  • játékvezető sporttárs 10 perccel a kezdés előtt érkezik így természetesen csúszással kezdünk
  • érkezéskor kérdése :Akkor 2x20 perc a játékidő ugye? mire a válasz nem 2x40 perc amin igen csak meglepődve a bajusz alatt elmormolva „majd Én azt eldöntöm ebben a hidegben megfagyok „
  • ezt követően egy „ LES” miatt majdnem meg nem adott gól?????????????????????????
  • szabadrúgásnál kérdés kifelé : Hány méterre állítsam a sorfalat ?
  • mikor felajánlásra kerül egy gyors szabálymagyarázat , hogy ne csináljon magából teljesen …………………….-t megsértődve jön a válasz tisztában van mindennel mit képzelünk.

Sorolhatnám mert az elmúlt fél évben sajnos nagyon sok mindenbe beleszaladtunk. Még egyszer mondom Tisztelet a kivételnek. Én tudom , hogy kevés a játékvezető, én tudom , hogy sok meccset vezetnek (egy nap többet is) de ha tőlünk edzőktől elvárják a tiszteletet illetve a játékosok részéről , hogy elfogadják amit mondanak akkor elvárjuk úgy jöjjön oda egy labdarúgó mérkőzésre , hogy legalább egyszer belenézzen a szabályzatba, versenykiírásba és ne sértse meg azokat a játékosokat akik minden hétvégén ott vannak a pályán és megpróbálják magukból kihozni a maximumot mind a tisztelet mind a játék területén.

Hajrá Teskánd!   

Női_Türje2018_1

 

Női_Türje2018_2

Női2018Nova_3

Női_Türje2018_4

Női_Türje2018_5

Női_Türje2018_6


Copyright © Teskánd KSE 2019 - Molnár István.
  • Generálás ideje: 0.0038 s
  • Generált oldal mérete: 0.25 MB